IMG_9434.JPG

Hello!

Ruudun takana kirjoittelee Adama Sofia – Tallinnassa asuva hyvinvointialan yrittäjä. Sivustollani jaan sisältöä liittyen itsensä kehittämiseen ja holistiseen hyvinvointiin.

Missioni on auttaa jokaista toteuttamaan parasta mahdollista itseään mielekkäällä tavalla. 

Toivon, että inspiroidut!

Raskausviikot 6 & 7

Viikon yleiset fiilikset:

Viime viikolla sain tietää raskaudesta. Edellisenä sunnuntaina itse asiassa luulin, että olen kipeä, mutta outo kuumeinen olo kesti vain yhden päivän. Maanantaina oloni oli jo normaali, mutta hyvin väsynyt koko viikon. Siis super väsynyt, rintoja arasti ja vatsaan sattui.

Tein ekan testin kolme päivää ennen alkavia kuukautisia ja toisen tein sunnuntaina, kun kuukautisia ei näkynyt. Positiivinen se oli edelleen ja viiva oli vahvistunut.

Tällä viikolla lähdettiin Saarenmaalle lomalle ja olo oli melko hyvä, mutta edelleen väsynyt ja koko ajan on vessahätä… Vatsassa möyrii ja olo on turvonnut – aamuisin vatsa on litteä, mutta illalla ei.

raskauslokakuu

Lomalla kerrottiin myös M:n perheelle raskaudesta. Mun perheelle ja ystäville haluan kertoa kasvotusten, kun nähdään ens viikolla. Haluaisin jo kertoa kaikille, mutta ajattelin pitää vielä tän salaisuutena, kunnes ollaan käyty ekassa ultrassa. Somessa kerron todennäköisesti vasta myöhemmin.

Loman lopussa alkoi viikko seitsemän ja olo on sama kuin alussa - väsynyt ja koko ajan vessahätä. Tää krapula väsymys on ehkä hirveintä?! Nukun paljon ja siltikään ei ole yhtään energiaa…

Loman lopussa jaksoin onneksi vähän treenata, siitä tulee niin hyvä fiilis, että yritän pitää nyt rytmin päällä! Maanantaina iski taas se kauhea väsymys. Kävin kävelyllä, mutta muuten koko viikkona en ole jaksanut treenata enkä kävellä.

Väsymyksen vuoksi en saa oikeen mitään töitä tehtyä enkä jaksa jutella kenenkään kanssa – haluaisin vaan nukkua. Niin olenkin tehnyt; nukkunut joka päivä päikkärit, mennyt aikaisin nukkumaan ja herännyt ilman kelloa. Tällä hetkellä olen erityisen onnellinen siitä, että olen yrittäjä ja mulla on vapaus nukkua niin kauan kuin haluan. Samalla silti tekemättömät duunit stressaa… Koitan hyödyntää aamupäivän energian ja iltapäivällä rentoudun.

Keskiviikkona kävin ensimmäisen kerran lääkärissä ja katsoivat mikä tilanne. Vielä ei näkynyt mitään muuta kuin pieni hiukkanen ja saatiin varmistettua, että kyseessä on kohdunsisäinen raskaus. Helpottavaa silti kuulla, että siellä oikeasti on jotain. Elokuun alussa tehdään laajempi ultra ja katsotaan, josko alkio olisi jo isompi ja nähdäänkin jotain.

raskauslokakuu2

Mieliteot ja ruoka:

Koko ajan on nälkä ja syön monta kertaa päivässä. Jos en syö niin tulee niin huono olo, että oksettaa. En onneksi ole oksentanut kertaakaan. Oikeastaan pakotan itteni vaan syömään jotain pientä säännöllisesti esim. riisikakkuja, jotta verensokeri pysyy tasaisena.

Tekee mieli appelsiineja – söin niitä melkein joka aamu hotellilla. En koskaan ennen ole himoinnut appelsiineja, outoa… Pääosin olen tosiaan syönyt hyvin ja terveellisesti. Itse asiassa tekeekin enemmän mieli terveellisiä ruokia, ei niinkään herkkuja.

Kahvia juon edelleen kupin päivässä, mutta huomaan sen lisäävän vessahätää. Ehkä olisi parempi jättää kahvi kokonaan? Väsyneenä sitä tekee silti super paljon mieli haha eli vaikeeta on.

Aloitin myös loman jälkeen raskausajan vitamiinien käytön. Käytössä on Thornen prenatal monivitamiini – vaikuttaa hyvältä. Otan näitä pari päivässä ja lisäksi D-vitamiinia.

_MG_8095.jpg

Mielenlaatu:

Mun hormonit on all over the place, ensin olen onnellinen ja yhtäkkiä itkettää?! PMS-oireet kertaa sata! M:llekin oon jo raivonnut pari kertaa jostain ihan turhasta.

Tuntuu ettei hän aluksi tajunnut oikeen tätä koko tilannetta, että tässä ollaan nyt oikeasti raskaana. Kuitenkin melkein kahdeksaan kuukauteen mitään ei tapahtunut ja nyt yhtäkkiä se tapahtuikin... Niin iso elämänmuutos edessä ja kaikki ensi vuoden suunnitelmat uusiksi. Who am I now? Joku identiteettikriisi päällä… tästä lisää myöhemmin.

Onneksi silti keskusteltiin asiasta pitkään ja nyt molemmat ymmärtää toisiaan paremmin. Rehellinen keskustelu auttaa kyllä niin paljon aina! M lupasi lukea pari kirjaa niin tietää missä mennään eikä mun kehon/mielen muutokset tule täysin yllärinä.

Koitan itse myös rentoutua ja olla hermoilematta. Lisäsin iltoihin meditaatiota ja rauhoitan muutenkin tahtia. Huomaan, että treenaaminen auttaa paljon myös väsymykseen ja koitan siksi käydä päivittäin kävelyllä, vähän myös lihaskuntoa ja uintia lomalla.

Katsotaan mitä ensi viikko tuo tullessaan!Lämmöllä,
Adama Sofia

Kuvat: Kriselda Mustonen

Kirjoitan ensimmäisen kirjani

Kirje 18-vuotiaalle itselleni